Odpisati bo treba 220 milijonov evrov davkov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Od sto največjih davčnih dolžnikov jih je 60 že v stečaju, kaže poročilo o davčnem dolgu, ki ga je vlada poslala v državni zbor.
Oglej si celoten članek

11.777 zavezancev je Dursu ob polletju dolgovalo vsak po več kot štiri tisoč evrov, skupaj so tako dolgovali skoraj 600 milijonov evrov. Od tega jih bo najverjetneje treba 220 milijonov evrov odpisati, saj ta dolg Durs že vodi kot izvenbilančni dolg, kar pomeni, da so bile izčrpane že skoraj vse možnosti za izterjavo.

Več kot milijon evrov je dolgovalo le 71 zavezancev (skupaj dolgujejo 189 milijonov evrov), največji dolžnik pa državi dolguje dobrih 15 milijonov evrov in je v stečaju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:05 25. Avgust 2011.

    nič novega, sami sebi ščitijo hrbet. če bi to naredil navaden državljan bi bil že zdavnaj brez vsega in v …

  • 18:30 25. Avgust 2011.

    Ta država je tako pogoltna in tako zapravljiva, da ji ni več pomoči. In noben izterjani davek je več ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.