Odplačali 180 tisoč evrov

Foto: Žurnal24 V Islamski skupnosti v RS še vedno zbirajo denar z akcijo Dva tisoč oseb po tiso
Džamija. Najprej odplačilo kredita za zemljišče, nato razpis.
Oglej si celoten članek

“Do danes smo zmanjšali kredit na milijon 970 tisoč evrov,” je povedal Nevzet Porić, tajnik Islamske skupnosti (IS) v Republiki Sloveniji. Glavnico kredita, vrednega 2,6 milijona evrov, s katerim so kupili zemljišče za islamski verski in kulturni center, jim je po njegovih besedah uspelo zmanjšati za pol milijona.

Kdaj bodo pripravili razpis za arhitekturni natečaj za idejno zasnovo bodoče džamije, v IS še ne vedo. Najprej bodo, kot je dejal Porić, končali nakup zemljišča med Parmovo in Kurilniško ulico, nato nadaljevali z razpisom. “Tudi to so ogromni stroški,” je povedal in dodal, da temu sledi faza pridobitve gradbenega dovoljenja in druge potrebne dokumentacije. “Zadnja faza je sama gradnja,” je dejal. Kdaj okvirno bi se ta lahko začela, iz IS niso odgovorili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.