Odplake v Krko še leto in pol

Foto: Žurnal24 Župan Franc Hudoklin je pogodbo za gradnjo podpisal z Marjanom Pezdircem, predse
Kanalizacija. Za 2,5 milijona evrov bo zgrajena do konca leta 2012.
Oglej si celoten članek

V Občini Šentjernej imajo za zdaj le nekaj krajših, nedokončanih odsekov kanalizacijskega sistema, po katerih se tako odpadna komunalna kot padavinska voda neobdelani stekata v potoka Kobila in Kaluder, iz njiju v reko Krko, nekaj kanalov pa je priključenih na pretočne greznice. "Zavedamo se, da je priklop gospodinjstev na kanalizacijski sistem, ki se steka v čistilno napravo, osnovni pogoj za razvoj sodobne družbe, zdravje ljudi in manjše onesnaževanje okolja," je povedal Franc Hudoklin, župan Občine Šentjernej.

Naložba v dobrih deset kilometrov omrežja s tremi črpališči bo veljala nekaj manj kot dva milijona evrov in pol, zanjo pa so pridobili tudi kohezijski denar iz projekta Ohranimo Krko čisto.

Priključitev obvezna
Gradnja kanalizacijskega omrežja naj bi bila dokončana do konca leta 2012, nanj pa naj bi bilo priključenih nekaj manj kot 2.500 prebivalcev. V skladu z občinskim odlokom, ki določa, da je priključitev na javno kanalizacijo na območjih, kjer je ta zgrajena, obvezna, se bodo morala nanjo priključiti vsa gospodinjstva in podjetja. "Na novo kanalizacijsko omrežje se bodo morali priključiti v šestih mesecih, pred priključitvijo pa lastniki objektov potrebujejo še soglasje Ekološke družbe Šentjernej," je pojasnil Hudoklin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.