Namesto da bi dišali po žaru, čevapčiči tokrat smrdijo po nevarnosti. Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je v okviru nadzora v masi za čevapčiče odkrila nedovoljeno uporabo žveplovega dioksida – sulfitov, ki v mesnih pripravkih sploh niso dovoljeni.
Žveplov dioksid lahko pri občutljivih ljudeh – predvsem pri otrocih in odraslih z alergijo na sulfate – povzroči hude alergijske reakcije, napade astme, glavobole ali prebavne težave. Prav zato je njegova uporaba v mesnih izdelkih prepovedana.
Gre za mesni pripravek proizvajalca Sašo Orel s.p., Mesnica pri Orlu iz Lokve, proizveden 22. avgusta 2025, z rokom uporabe do 24. avgusta 2025 (lot 4492025). Izdelku je torej že potekel rok uporabe, a na upravi za varno hrano opozarjajo vse, ki so meso zamrznili doma, naj ga ne uživajo. Priporočajo, da ga potrošniki zavržejo ali vrnejo na mesto nakupa.
Kar jejte živalska trupla, gnjuski brezčutni, enkrat vas bo karma doletela, nč bat...
lahko bi jih donirali za ono sranje u strunjanu
Kupujte slovensko, slovensko kskovost. Hshaha.