Odpoklic kašice za otroke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Drogerija Müller je zaradi neskladja surovin iz prodaje preventivno umaknila kašico.
Oglej si celoten članek

Drogerija Müller je iz prodaje preventivno umaknila kašico s cvetačo in teletino Alete Bio proizvajalca Nestle za otroke od 10. meseca. Razlog za umik je neskladje surovin. Kupce prosijo, da izdelek vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo povrnili stroške. Serijska oznaka izdelka je L618820003, črtna koda 425109960083, rok uporabe pa julij 2018, piše STA. 

Prejšnji teden je bilo s polic umaknjenih več živilskih izdelkov. Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je prek svoje spletne strani obvestila o umiku bio sezamovega semena. Iz podjetja DM drogeire markt so izvajali odpoklic zaradi suma na možnost prisotnosti salmonele, ki je bila odkrita v enem izmed vzorcev. Preventivno so umaknili vso zalogo. 

Umaknjeno je bilo tudi bio sezamovo seme, ki je bilo na voljo v prodajalnah Sparovih prodajalnah in Muellerjevih drogerijah. Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin potrošnikom, ki so sporno živilo kupili, svetuje, da ga ne uživajo in ga vrnejo na mesto prodaje. 

Zdravstveni inšpektorat je sporočil, da se izvaja prostovoljni umik in odpoklic prehranskega dopolnila Raging Bull. V izdelku je bila ugotovljena prisotnost sildenafila, ki je učinkovina zdravil, zato je bilo ocenjeno, da ni varen. Inšpektorat potrošnikom, ki so omenjeni izdelek kupili, svetuje, naj ga ne uživajo ter naj ga zavržejo ali vrnejo prodajalcu. 

Odpoklic dekliške jopice

Zveza potrošnikov Slovenije je danes objavila obvestilo o odpoklicu dekliške jopice Brugi. Jopica ima v kapuci vezalko s prostimi konci dolžine 95 milimetrov. Vrvica se med igro lahko zatakne ali zapne, kar predstavlja nevarnost (za)dušitve, zato je oblačilo ocenjeno kot nevaren proizvod, saj ne izpolnjuje predpisov o varnosti izdelkov in predpisov o varnosti otroških oblačil.

V primeru, da imate to jopico doma, jo odstranite iz dosega otrok. Vrvico lahko izvlečete iz oblačila. Jopico lahko vrnete tudi v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Podatki o oblačilu:
Tip / Model: JA48 (EAN koda: 8300163561557)
Velikost: 98-110 cm, 3-5 let

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:43 20. September 2016.

    Mamice, zaključijo šolanje, tudi visokošolsko, uporabljajo pametne telefone, prenosne računalnike, življenje planirajo za tedne naprej ........ dan začnejo s super …

  • Zakaj ni nobenega podatka o tem koliko jih dejansko potem vrne raznorazno odpoklicano blago?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.