Odpoklic piškotov in drobtin

Foto: ZPS
Foto: ZPS
Podjetje Karl-Otto WERZ je iz prodaje odpoklicalo dve živili označeni z "brez glutena", saj predstavljata tveganje za potrošnike s celiakijo.
Oglej si celoten članek

Podjetje Karl-Otto WERZ Natturkornmule GmbH je objavilo odpoklic dveh živil označenih "brez glutena". Kot so sporočili z Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS9, so v omenjenih piškotih in drobtinah ugotovili prisotnost glutena, ki predstavlja tveganje za potrošnike s celiakijo.

Izdelka je bilo mogoče kupiti v različnih trgovinah po Sloveniji. 

Podatki o živilih

Proizvod: Piškoti, brez glutena
Tržno ime:  Reis-Vanille-Kipfern (glutenfrei)
Proizvajalec: Karl-Otto WERZ Natturkornmule GmbH, Staffeleswiesen 28/30, 89522 Heidenheim, Nemčija
Pakiranje: 125 g
Lot št. artikla: 1693/4
Rok uporabe: 25.6.2017

Proizvod: Drobtine, brez glutena
Tržno ime: 4 Korn Brösel (glutenfrei)
Proizvajalec: Karl-Otto WERZ Natturkornmule GmbH, Staffeleswiesen 28/30, 89522 Heidenheim, Nemčija
Pakiranje: 200 g
Lot št. artikla: 532528
Rok uporabe 15.6.2007

ZPS svetuje, da je zaradi dolgega roka uporabe možno, da imajo potrošniki živilo še doma: "Če ste preobčutljivi na gluten, živila ne zaužijte. Lahko ga vrnete v prodajalno, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine," so zapisali in dodali, da sta živili povsem varni za tiste, ki niso občutljivi na gluten. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.