Odpovedal informacijski sistem, letala zamujajo

Foto: Jaka Dimc Letališče Jožeta Pučnika Foto: slika zaslona Foto: Žurnal24 Na Letališču Jožeta Pučnika so zasegli pribor za vlamljanje v avtomobile. Foto: Jaka Dimc Letališče Jožeta Pučnika Foto: Saša Despot Brnik Foto: Anže Petkovšek Letališče Brnik
Na letališču Jožeta Pučnika so nam potrdili, da imajo težave z informacijskim sistemom, zato nekatera letala krepko zamujajo.
Oglej si celoten članek

"Že nekaj ur ni vzletelo nobeno letalo," je v uredništvo Žurnala24 sporočila bralka, ki je na Brniku čakala svoj let.

V podjetju Fraport, ki letališče upravlja, pojasnjujejo, da imajo težave z informacijskim sistemom za registracijo potnikov in prtljage.

"Da zadostimo vsem varnostnim standardom, moramo uporabljati alternativne postopke," nam je povedal Boštjan Šijanec iz Fraporta. Potnike in prtljago morajo letališki uslužbenci registrirati ročno.

Foto: Žurnal24 Na Letališču Jožeta Pučnika so zasegli pribor za vlamljanje v avtomobile. Poskušamo zagotoviti, da letala potnikov, ki imajo na drugih letališčih povezane lete v naslednje destinacije, ne bi zamujala oziroma, da potniki teh letov ne bi zamudili.

Ostala letala žal malce zamujajo, priznavajo v Fraportu in dodajajo, da se vsem potnikom za morebitne nevšečnosti opravičujejo.

Koliko časa informacijski sistem ne bo deloval, na letališču niso znali povedati. "Gre za zunanjega ponudnika, ki za nas opravlja to storitev, zato vam tega ne znam povedati. Takšna napaka se zgodi zelo, zelo redko. Zato upam, da bo kmalu začel delovati," nam je še dejal Šijanec.

Fraport smo vprašali, če imajo z informacijskim sistemom težave tudi na drugje, a so nam dejali, da za razmere na drugih letališčih ne vedo.

Foto: Anže Petkovšek Letališče Brnik david.jug@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:11 6. Oktober 2017.

    Nemški lastnik bi lahko to sedaj pa malo porihtal. Saj vem, še vedno smo Balkan, ampak vseeno..

  • 18:29 5. Oktober 2017.

    Verjetno delajo še na PC 386

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.