Odprli bodo blagajno

Foto: Žurnal24 Odpuščeni delavec Merkurja včeraj tik pred zagotovilom, da se bo blagajna z odpr
Merkur in Mersteel. Odpuščeni delavci danes le do odpravnin in odškodnin.
Oglej si celoten članek
Sindicirano posojilo
Merkur. Uprava družbe je včeraj dopoldne podpisala težko pričakovano odobritev sindiciranega posojila v višini 35 milijonov evrov. Sredstva bodo namenjena izključno nabavi novih izdelkov.

Več kot sto delavcev Merkurja in Mersteela danes na svojih bančnih računih pričakuje odpravnine, delno pa tudi nadomestila plač. Izplačilo so jim ob včerajšnjem protestnem shodu obljubili prisilni upravitelj in vodilni v družbi. V Merkurju bo danes 50 zaposlenih prejelo skupno 453 tisoč evrov bruto, 65 delavcev Mersteela, ki pričakujejo skupno 335 tisoč evrov bruto, pa naj bi danes prejelo odpravnine in po novem letu odškodnine.

Ni nam žal vloženega časa. Vojno smo dobili tudi za vse, ki bi se v prihodnje znašli v podobnem položaju.
Dušan Bodlaj, član ožje pogajalske skupine

Konec živčne vojne
Za odpuščene delavce se tako končujeta več kot dva meseca trajajoča živčna vojna in iskanje načina za izplačilo dogovorjenih obveznosti. "Z njihovimi pričakovanji ni nič narobe. Že v ponedeljek sem zagotovil izplačilo in opozoril, da je protestni shod odveč," je včeraj dejal stečajni upravitelj Merkurja Ladislav Hafner. Izplačilo je zadrževal razvpiti člen zakona o finančnem poslovanju, postopkih insolventnosti in prisilnem prenehanju, klobčič pa pred dnevi z avtentično razlago razpletel državni zbor.

Prazniki bodo lepši,” je po včerajšnjem shodu dejal član ožje pogajalske skupine Dušan Bodlaj. “Ob tem denarju bomo lažje preživeli v času iskanja nove zaposlitve.” Pozitivni občutki so po dveh mesecih prizadevanj prevzeli tudi Maksimiljana Kalana. Nekateri pa so kljub splošnemu olajšanju ostali previdni. “Tolikokrat so nas že potegnili za nos, da ne bom zaupal, dokler ne bom videl denarja na tekočem računu,” je dejal Simon Šrklec.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.