Odškodnina ja, službe pa ne

Foto: Žurnal24 “Prej je šlo za spopad značajev kot za mobing,” pravi Nace Kovač, direktor Šenta
Sum. Janez Grejan vztraja, da naj bi ga vodja zaposlitvenega centra za invalide trpinčil eno leto.
Oglej si celoten članek

Maribor. “Silvo Zapečnik, direktor Zavoda Dlan, ki zaposluje invalide, me je šikaniral eno leto, prav tako druge zaposlene, ki so stopili na mojo stran. Znebil se me je, tako da me je odpustil, kot je odpustil mojega mentorja, ki na sodišču zanj ni hotel lagati,” trdi Janez Grejan. Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani je te dni razveljavilo izredno odpoved delovnega razmerja ter Zavodu Dlan naložilo izplačilo enoletnih plač z obrestmi, priznanje delovne dobe in odškodnino zaradi nezakonite odpovedi Grejanu. Ni pa naložilo, da ga morajo vzeti nazaj v službo.

“Boste leteli ven v loku”
Mariborsko tožilstvo je Grejanovo ovadbo o mobingu zavrglo. Zapečnikove besede Grejanu – “če boste še enkrat nekomu zagrozili, bom poklical policijo in boste leteli ven v loku, da se ne boste zaustavili” – pa je sankcioniral inšpektorat za delo z globo v višini dva tisoč evrov. Grejan, ki je epileptik, trdi tudi, da naj bi se Zapečnik smejal, ko je imel epileptična napada. “Epileptičnih napadov ni bilo; če bi bi bili, bi se ustrezno odzvali,” odgovarja Zapečnik.

Zavrača tudi Grejanove trditve o mobingu, grožnjo pa pojasnjuje s potrebo po “zagotavljanju varnih delovnih razmer”, saj gre za zavod, ki večinoma zaposluje ljudi s težavami v duševnem zdravju. “Seznanjen sem z napetostmi. Če direktor ne zna ustvariti ustreznega odnosa z ljudmi, da ne nastajajo konflikti, ni primeren. Svet zavoda se bo sestal 22. junija, ko bo znano, ali bo Zapečnik znova potrjen za direktorja,” pravi Nace Kovač, direktor zavoda Šent, ustanovitelja Zavoda Dlan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.