Odstopil predsednik ZZS

Foto: Žurnal24 Predsednica ZZS Gordana Živčec Kalan naj bi odstop komentirala v ponedeljek. (Fo
Odstopil je predsednik drugostopenskega razsodišča Zdravniške zbornice Slovenije Miro Denišlič. Zapleti, ki so se pojavili po smrti Bora Nekrepa, so glavni razlog za njegovo odločitev.
Oglej si celoten članek

Pred torkovo sejo so člani razsodišča sporočili, da bodo premislili celo o svojem odstopu. Sedaj pa se je predsednik Miro Denišlič očitno odločil, da je čas za korak naprej. Glavni razlog za ostop naj bi bila nesoglasja, do katerih je prišlo pri obravnavanju smrti Bora Nekrepa. Vodstvo Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS) namreč ni "našlo lepe besede za požrtvovalno, strokovno poglobljeno in pošteno delovanje razsodišča," naj bi bilo zapisano v odstopni izjavi.

Odvetnik družine Nekrep Andrej Pitako meni, da je odstop Denišliča obžalovanja vreden, ampak razumljiv.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.