Odstopila urednica Dela

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Odgovorna urednica Dela Romana Dobnikar Šeruga je odstopila. V zadnjem času so se nanjo izvajali pritiski, naj prevzame odgovornost zaradi Delove zgodbe o domnevnem očetovstvu kardinala Rodeta.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili z Dela, je začasna predsednica uprave Marjeta Zevnik odstopno izjavo že sprejela. Za vršilca dolžnosti odgovornega urednika je bil imenovan Bojan Budja, a najdlje do 31. marca prihodnje leto.

Kot so zapisali na spletni strani Dela, je Romana Dobnikar Šeruga odstop ponudila nepričakovano in iz osebnih razlogov. Po besedah Zevnikove so se razšli sporazumno.

Kot so zapisali na spletni strani Slovenskih novic, je Dobnikar Šerugova na uredniškem sestanku v prostorih Dela povedala, da pooblastila odgovorne urednice izgublja s sredo. Budja bo sočasno urejal tako Delo kot Slovenske novice, napovedal pa je, da bodo ostali zavezani profesionalnosti.

Nadzorni svet časopisne družbe Delo je Dobnikar Šerugovo za odgovorno urednico Dela in njegove spletne izdaje Delo.si potrdil 23. aprila 2010; imela je tudi pozitivno mnenje aktiva novinarjev. Funkcijo je prevzela 1. maja istega leta, pred tem pa je urednikovala na Nedelu. Budja pa je odgovorni urednik Slovenskih novic od decembra 2010.

Pritiski zaradi zgodbe z Rodetom

Kot je znano, je Delo pred časom poročalo o domnevnem očetovstvu kardinala Franca Rodeta. Analiza DNK pa je pokazala, da ni povezave med njim in nemškim poslovnežem Petrom S. Po tem so se na Dobnikar Šerugovo množili pritiski, naj prevzame odgovornost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 21:31 3. November 2012.

    JJ - NIKOLI VEČ!

  • 08:24 17. Oktober 2012.

    Očitno da ima cerkev povsod svoje sodelavce, očitno tudi tam kjer se delajo testi ... Jst tem testom ne vrjamem... …

  • 08:15 17. Oktober 2012.

    Tud jaz mislim d je oče in da kle javnosti igra neko prizadetost. <br />Vsekakor je z sodiščem dokazal da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.