"Odstranili so del temeljev in povzročili statično nestabilnost"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pri MOL obljubljajo, da bodo zadevo sanirali z dobetoniranjem.
Oglej si celoten članek

Stanovalec Vodnikove ulice v Ljubljani je ogorčen zaradi posega v zasebno lastnino ob prenovi Vodnikove ceste v Ljubljani, do katerega je prišlo minuli vikend. 

"Izvajalec del je odstranil del fasade in izkopal in odstranil del temeljev hiše in s tem povzročil statično nestabilnost objekta," trdi Ljubljančan, ogorčen zaradi posegov pri rekonstrukciji pločnika ob njegovi hiši pri prenovi Vodnikove ceste. "Objekt je bil zgrajen iz kamna pred priblićno 150 leti in takšna dejanja zahtevajo poseben tretma. Poleg tega je bil poseg opravljen brez soglasja lastnikov, kar je tudi kaznivo dejanje."

Pojasnil je, da je zadevo prijavil tako na policijo kot gradbeni inšpekciji ter do dogovora med investitorjem, projektantom, nadzornikom gradnje in lastniki objekta zahteval ustavitev vseh del. 

MOL: Prišlo je do izpada nekaj kamnov

Foto: Saša Despot Hiša na Vodnikovi

Pri ljubljanski mestni občini pojasnjujejo, da se je zaradi prilagajanja obstoječim višinam robov na določenih odsekih spremenila višina asfalta. "Ena od rešitev pri prilagajanju višinskih razlik je polaganje robnikov ob fasade hiše," so pojasnili pri MOL. "Pri izvedbi je prišlo do izpada nekaj kamnov. Po oceni statika ni prišlo do poškodb hiše. Predlagana je bila tudi strokovna sanacija manjšega dela temelja z dobetoniranjem, ki bo tudi izvedena v skladu z dogovorom z lastnikom."

Dela bodo trajala šest mesecev

MOL je s prenovo Vodnikove ceste med ulico Na jami in Koseško tržnico, s katero postavlja večje in bolj varne površine za pešce, začel marca letos.

Dela, ki se jih deloma izvaja z evrospkimi sredstvi, naj bi trajala približno šest mesecev. Skupna vrednost projekta znaša skoraj 1,5 milijona evrov brez DDV.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 17:57 16. Oktober 2019.

    bajta primerna samo še za rušenje !

  • 16:22 16. Oktober 2019.

    ...čak mal da se še arheologi "vključi" v projekt :)))

  • 15:10 16. Oktober 2019.

    Me res zanima če bo novembra dokončano, kot drenikova leto nazaj zapora za 1 mesec delal so pa 3.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.