Odsvetujejo uporabo dezinfekcijske posode

Foto: ZPS
Foto: ZPS
Zveza potrošnikov Slovenije odsvetuje uporabo posode za dezinfekcijo, ki odstrani vse strupe iz živil.
Oglej si celoten članek

Na zvezo se je namreč obrnil potrošnik, ki ga je zanimalo mnenje o posodi M-Fresh, ki naj bi z ozonom dezinficirala in razstrupljala vsa živila (sadje, zelenjavo, meso ...). Kot piše proizvajalec, vsebina posode odstrani vse strupe.

"Ozon je močan oksidant in lahko poškoduje žive celice (predvsem sluznico in dihalne poti)," so zapisali v ZPS in dodali, da je razkuževalec oziroma dezinficient in da moramo z njim ravnati previdno.

"Pri odstranjevanju kemikalij iz živil, kot so pesticidi in podobno, ozon nima nobene funkcije. Razkuževanje pa pomeni odstranjevanje oziroma uničenje mikroorganizmov, kar lahko do neke mere dosežemo z ozonom, vendar lahko pri tem oksidativno poškodujemo živilo. Zaradi naštetih razlogov zelo odsvetujemo uporabo tega aparata za živila."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.