Odvisnike bi spravili s cest

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Odprte scene. Zasvojenci droge vse pogosteje uživajo na javnih mestih, kar je tvegano tako zanje kot za družbo.
Oglej si celoten članek

V zadnjih letih se je zaradi številčnejšega pojava brezdomstva med uporabniki prepovedanih drog povečala tudi problematika uživanja drog na javnih mestih, ki jim v slengu pravijo "odprte scene". To pa je povezano tudi z vse več odvrženega kužnega materiala.

"Učinkovit odziv na to je vzpostavitev programa varnih sob za uporabo drog," je prepričana Ines Kvaternik z Zavoda zdravstveno varstvo (ZZV) Koper. Prek varnih sob se po njenih besedah doseže preprečevanje okužb, zmanjšuje se tvegano vedenje odvisnikov in predoziranje ter omogoča vključitev v zdravljenje. V Sloveniji je, kot je navedla, približno šest tisoč sto problematičnih uporabnikov opijatov, od katerih jih 40 odstotkov ni vključenih v nobeno obliko zdravljenja.

 

Preberite še članek: "Na metadonu sem bil osem let"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:28 20. November 2013.

    Prostovoljna preprostost<br />Živimo zapletena življenja; hitra, stresna, nervozna. Obkroža nas kopica stvari, pa čeprav ni nujno, da smo premožni. Delovni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.