OECD: nujen rez v javnem sektorju

Foto: Žurnal24 Z novo uredbo želi Evropska komisija preprečiti panične pobege varčevalcev iz ba
Medtem ko bo Slovenija jutri prejela uradno slovesno povabilo OECD za članstvo, jo ta opozarja, da dvig minimalne plače ni najboljša poteza, nujen pa je tudi rez v javnem sektorju.
Oglej si celoten članek

Glavni izzivi Slovenije so rez v izdatke v javnem sektorju ter pokojninska in zdravstvena reforma, pravi glavni ekonomist in namestnik generalnega sekretarja Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) Pier Carlo Padoan.

Slovenija bo jutri deležna slovesnosti v Parizu, 1. junija pa naj bi podpisala še sporazum o pristopu v klub najrazvitejših držav OECD. Za povabilo je Slovenija zaprosila že leta 1996.

Čeprav so v OECD optimistični glede Slovenije in ji napovedujejo krepitev rasti gospodarstva, pa nas hkrati tudi opozarjajo, da dvig minimalne plače predstavlja tveganje za gospodarstvo, poleg tega je območje evra zajela negotovost. Slaba novica je tudi, da nam OECD ob izteku kratkoročnih ukrepov na trgu delovne sile napoveduje verjetno povečanje brezposelnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.