Oglasi v UKC tudi zato, da čakalnice lepše izgledajo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Bralca, ki nam je poslal nekaj slik iz ljubljanskega kliničnega centra, so zmotili oglasi v čakalnicah. Pravi, da jih v javnih zdravstvenih zavodih ne bi smelo biti. V UKC so lani z oglasi zaslužili 33 tisočakov.
Oglej si celoten članek

"V prostorih Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je nameščenih 373 oglasnih panojev in 'brošurnikov' ter 15 LCD monitorjev. V letu 2014 smo z njimi ustvarili dobrih 33 tisoč evrov prihodkov," so nam sporočili iz UKC. 

Na ministrstvu za zdravje na takšno prakso zdravstvenih zavodov gledajo postrani. Pravijo sicer, da oglaševanje v prostorih javnega zavoda v zdravstveni zakonodaji ni urejeno, a pri tem pa poudarjajo: "Glede na to, da gre za javne zavode, ki naj bi delovali neprofitno, bi moralo biti tudi oglaševanje v skladu z namenom delovanja javnih zavodov."

Namen oglasov tudi urejenost čakalnic

"Poleg ozaveščanja o zdravem načinu življenja, je namen oglasnih okvirjev tudi urejenost čakalnic," so nam še pojasnili na UKC, kjer pravijo, da o primernosti vsebine in ali ima ta res informativno vrednost za paciente, odločajo glavne sestre posameznih kliničnih oddelkov.

Foto: Žurnal24 Oglasi na stomatološki kliniki Kateri oglaševalci na oglasnih okvirjih največ oglašujejo, na UKC ne vedo, ker ne sodelujejo neposredno s podjetji. "Pri oglaševanju sodelujemo z zunanjimi partnerji. S pogodbo je določena vsebina oglaševanja, in sicer oglašujemo izdelke in storitve, ki se navezujejo na zdrav način življenja in na ta način spreminjamo škodljive vzorce vedenja," trdijo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:30 15. Januar 2015.

    Kakšen trapast odgovor.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.