Oglejte si Zokijev vinograd

Foto: Anže Petkovšek grajska trta Foto: Anže Petkovšek grajska trta Foto: Anže Petkovšek grajska trta Foto: Anže Petkovšek grajska trta Foto: Anže Petkovšek grajska trta Foto: Anže Petkovšek grajska trta Foto: Anže Petkovšek grajska trta Foto: Anže Petkovšek grajska trta Foto: Anže Petkovšek grajska trta Foto: Anže Petkovšek grajska trta
Na Grajskem hribu so danes simbolno posadili še zadnjih pet od skupaj 1050 trsov.
Oglej si celoten članek

Zadnjih pet trsov rdeče sorte rdečegrajc so na opoldanski slovesnosti zasadili predsednik republike Borut Pahor, ljubljanski župan Zoran Janković, direktorica Ljubljanskega gradu Mateja Avbelj Valentan, direktor Kmetijskega inštituta Slovenije Andrej Simončič in pretor vinskega konventa sv. Urbana v Ljubljani Edi Berk.

V 0,3 hektarja velikem vinogradu je tako zasejanih 1050 trsov bele sorte chardonnay in rdeče sorte rdečegrajc. Prve trgatve bele sorte se nadejajo v letu 2019 in stekleničenja leta 2020, leto ali dve kasneje pa še rdečegrajca.

Predvidena količina buteljk bo med 1000 in 1200, namenjene bodo predvsem protokolu in grajski vinoteki.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 08:04 27. April 2016.

    Da, očitno so odpravili napako in vrednost spremenili v količino, o ceni pa ni več duha ne sluha. Nekaterim merske …

  • 05:29 26. April 2016.

    Želim, pa da bogato obrodi...morali pa bi tudi bolje tržiti to, da imamo v Mariboru najstarejšo vinsko trto na svetu...to …

  • 05:19 26. April 2016.

    Po 1000 €?? Saj ni Bollinger šampanjec letnik 1950

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.