Ogljikovodike ločevali z bagrom

Foto: Žurnal24 Auer je v primeru, da pravdo izgubi, že napovedal pritožbo, po njegovem mnenju p
Odškodnina. Ali jo bo moral Auer plačati Gokopu, bo znano v enem mesecu.
Oglej si celoten članek
Govoril sem o dejstvih, da se določene stvari vozijo, kot pravno osebo pa Hladeta nikoli nisem omenjal.
Stojan Auer

"Nekaj stopenj bo še potrebnih za iskanje pravice," je včeraj po koncu pravdnega postopka, ki na mariborskem okrožnem sodišču teče zoper Stojana Auerja, mestnega svetnika Liste za pravičnost in razvoj, dejal Renato Hlade, direktor kungoškega Gokopa. Ta od Auerja zahteva odškodnino v višini 141.448 evrov zaradi domnevne poslovne škode, ki naj bi jo Auer povzročil z vprašanjem o zemljini na mestnem svetu.

Zaključki analiz različni
Inšpektorat za okolje in prostor RS je v zvezi s sporno zemljino naročil dve analizi, ki ne dajeta istih zaključkov.

Še se bodo srečali
Ovadba
. V odgovor na tožbo je Stojan Auer oziroma njegova Lista za pravičnost in razvoj konec septembra lani zoper Hladeta in podjetje Gokop na mariborsko okrožno tožilstvo podala tudi ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja (v Dogošah).

Ljubljanski kemijski inštitut je namreč ugotovil, da ne gre za nevarni odpadek, velenjski Erico pa, da je odpadek, dokler se ogljikovodiki ne izločijo, nevaren. "V Dogošah sem opazil, da zemlja smrdi, so pa z bagri ogljikovodike že ločevali," je včeraj dejal inšpektor Vladimir Kaiser.

"Z bagri tega nikakor ni mogoče narediti, snov se tako samo razdrobi, vsebnost pa ostane enaka," pa je dejala Cvetka Ribarič Lasnik, izvedenka za področje okoljevarstva. Sodnik Marko Čagran je naposled sklenil, da je "zadeva zrela za presojo", odločitev pa bo sporočil pisno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.