Ogromno novih okužb, a morda se le svita na koncu predora

Foto: Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Včeraj je bilo s 3.765 opravljenimi testi potrjenih 726 novih primerov okužbe s covidom-19, je objavil NIJZ.
Oglej si celoten članek

Morda se komu številka ne zdi visoka, saj jih je bilo včeraj skoraj 900, a je ob tem treba opozoriti, da je bilo prejšnjo soboto odkritih le 411 novih primerov. Gre torej za 77-odstotno povečanje.

Čeprav je to ogromen porast, pa gre za najnižji porast glede na isti dan prejšnjega tedna v celotnem tednu, kar bi morda lahko interpretirali kot luč na koncu predora. Sicer je bila rast v primerjavi s prejšnji tednom od 92- do 136-odstotna, povprečna rast pa je bila 110-odstotna, kar pomeni, da se je število novih primerov v primerjavi s prejšnjim tednom v povprečju vsak dan več kot podvojilo.

Je pa bilo včeraj ogromno število pozitivnih testov, kar 19 odstotkov, kar je rekordna številka. 

Danes je hospitaliziranih 265 bolnikov s covidom-19, 32 so jih včeraj sprejeli v bolnišnico, enajst odpustili, trije so umrli. Na intenzivni negi je 49 bolnikov, kriterij za razglasitev epidemije je več kot 50. Šest bolnikov s covidom-19 so jih na oddelke intenzivne nege sprejeli, odpustili pa niti enega. 

Aktivnih primerov je trenutno več kot pol vseh okužb, ki so bile potrjene od marca dalje. Povedano drugače, več kot pol vseh ljudi, ki so jim s testom potrdili okužbo, se je okužilo v zadnjih 14 dneh. 

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 08:29 19. Oktober 2020.

    sandi 76 - mi lahko, prosim, poveš za vsaj eno "smronosno" bolezen (poleg covida, seveda :) ), za katero te …

  • 13:02 18. Oktober 2020.

    Nam se je že davno posvetilo, da je to en velik teror nad prebivalstvom in vse nam boste plačali, slej …

  • 12:56 18. Oktober 2020.

    Jebite se bagra mafijozna.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.