Ogrožal druge voznike in bežal

Foto: Žurnal24
Metlika: sinoči se je poškodoval 63-letni vinjeni voznik motornega kolesa, 22-letnik pa je na prehodu za pešce zbil peško. Na avtocesti voznik ogrožal druge udeležence v prometu.
Oglej si celoten članek

Na območju Metlike je včeraj 63-letni voznik kolesa z motorjem zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel in se lažje poškodoval. Voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,03 miligrama alkohola, so odpeljali v bolnišnico.

Nekaj po 20. uri se je prometna nesreča zgodila še v križišču v Metliki, kjer je 22-letni voznik osebnega avtomobila ob zavijanju levo trčil v peško, ki je na prehodu za pešce pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so prav tako odpeljali v bolnišnico.

Vijugal po avtocesti ...
Medtem pa si je voznik osebnega avtomobila na avtocesti privoščil nevarno "zabavo": z vijuganjem po cesti je ogrožal druge udeležence v prometu, dokler ga policisti niso izsledili in poskušali ustaviti. Voznik je le še pospešil in poskušal pobegniti, pri izvozu z avtoceste pa so ga le ustavili in odredili preizkus alkoholiziranosti.

... prespal na policiji
"59-letni voznik je opravljanje preizkusa odklonil in ni upošteval zakonitih ukazov policistov. Policisti so moškega z uporabo prisilnih sredstev obvladali in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Plačilni nalog so izdali tudi potniku v vozilu, ki se je nedostojno vedel do policistov," so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.