Ohladilo se bo, napovedane snežne plohe

Foto: Profimedia
Kakšno bo vreme do konca prihodnjega tedna?
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za ponoči napovedujejo pretežno oblačno vreme, na zahodu pa bo delno jasno. "Jutri bo suho z dopoldansko meglo po nižinah," pišejo pri Agenciji za okolje. 

Ponoči bo pretežno oblačno, na zahodu pa bo delno jasno. Ponekod po kotlinah bo nastala megla.

"Jutri zjutraj in dopoldne bo po kotlinah megla, drugod bo delno jasno," napovedujejo pri Arsu. "Popoldne bo začel pihati jugozahodni veter, na vzhodu države bo še deloma jasno, drugod pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob morju do 7, najvišje dnevne od 5 do 10, na vzhodu in ob morju do 12 stopinj Celzija."

Foto: Profimedia Snežna ploha

V noči na soboto se bo dež od jugozahoda razširil na večji del države. "V soboto zjutraj bo oblačno s padavinami, ki bodo dopoldne ponehale," pravijo pri Arsu. "Meja sneženja se bo spuščala, vendar predvidoma ne do nižin. Popoldne se bo delno zjasnilo, na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja."

V ponedeljek in torek sneg

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, popoldne bodo nastajale plohe.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

"V ponedeljek bomo pod vplivom severozahodnih vetrov, ki bodo k nam prinašali hladnejši zrak," razlagajo pri Arsu.  "Sredi prihodnjega tedna bo nad severno Evropo nastalo območje visokega zračnega tlaka, ki se bo razširilo tudi proti osrednji Evropi. Ob koncu tedna pa bomo spet pod vplivom jugozahodnika."

Do konca tedna bo sledilo obdobje bolj hladnega vremena, v ponedeljek in torek lahko nastane kakšna ploha, tudi snežna. "Ob koncu tedna se bo pod vplivom jugozahodnika spet nekoliko otoplilo," še pišejo pri Agenciji. "V petek in soboto so predvsem na zahodu možne padavine."

Bo božič bel?

Vremenska slika do konca meseca je še precej negotova. "Nekateri že pišejo o belem Božiču na podlagi zadnje napovedi, vendar je do tja še slabe tri tedne," poudarjajo pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved. "Proti koncu druge dekade v decembru naj bi prišlo do polarnega vdora proti Zahodni Evropi. Vdor hladnega zraka bo zajel sprva Veliko Britanijo, Španijo in Francijo in se kasneje razširil proti vzhodu. Ker bomo na privetrni strani doline, bo sprva pritekal z jugozahodnikom toplejši zrak, na začetku zadnje dekade meseca pa naj bi bilo spet bolj zimsko tudi pri nas."

xxx

Accuweather Objavili dolgoročno vremensko napoved za zimo

Slovenija Zakaj ne moremo zaupati Accuwether, da bomo imeli milo zimo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 23:11 6. December 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

  • 21:18 6. December 2018.

    in svizec je zavil čokolado in šel spat bla bla bla bla

  • 19:11 6. December 2018.

    Če bo padal, bomo imeli sneg, če pa ne bo padal pa ga ne bo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.