Okoli 350 v zimsko morje

Foto: Suzana Kos Skok v morje 2014 Foto: Suzana Kos Novoletni skok v morje 2014 Foto: Suzana Kos Skok v morje 2014 Foto: Suzana Kos Skok v morje 2014 Foto: Suzana Kos Novoletni skok v vodo Foto: Suzana Kos Novoletni skok v vodo Foto: Suzana Kos Novoletni skok v vodo Foto: Suzana Kos Novoletni skok v vodo Foto: Gregor Katič Novoletni skok v vodo Foto: Gregor Katič Novoletni skok v vodo Foto: Gregor Katič Novoletni skok v vodo Foto: Gregor Katič Novoletni skok v vodo Foto: Gregor Katič Novoletni skok v vodo Foto: Gregor Katič Novoletni skok v vodo Foto: Gregor Katič Novoletni skok v vodo Foto: Gregor Katič Novoletni skok v vodo Foto: Gregor Katič Novoletni skok v vodo Foto: Gregor Katič Novoletni skok v vodo Foto: Gregor Katič Novoletni skok v vodo Foto: Gregor Katič Novoletni skok v vodo Foto: Gregor Katič Novoletni skok v vodo
Skok. Najmlajši udeleženec jubilejnega novoletnega skoka v morje ima štiri leta, najstarejši pa 80 več. Skakali so tudi v še precej bolj mrzlo Savinjo.
Oglej si celoten članek

"Vesel sem, da se je naš dogodek tako prijel, prišlo je okoli 350 ljudi, to je res rekordno število, ki se je za prvega januarja odločilo, da začne leto s kakšno zaobljubo, ritualnim skokom v zimsko morje in se metaforično opere umazanije, ki se je nabrala v lanskem letu," je zadovoljen Nino Cokan, organizator zdaj že tradicionalnega skoka v morje.

Letos so ga v njegovem društvu organizirali že desetič, najmlajši udeleženec, ki si je upal v zimsko morje, je bil star štiri leta, najstarejši pa je prišel iz Strunjana in jih šteje 84.

Voda v Portorožu ima sicer 11 stopinj, zunaj pa je zimsko sonce zrak ogrelo na 13 stopinj Celzija.

Kaj Primorci, Celjani so šele "kerlci"

V vodi pa so novo leto praznovali tudi v Celju, in sicer je okoli 40 najpogumnejših shladilo svoja telesa v Savinji. Ta je po podatkih Arsa danes "ogreta" na okoli sedem stopinj Celzija, približno enaka je bila tudi temperatura zraka.

Ampak še precej več kot plavalcev je bilo njihovih občudovalcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.