Okoristili so se za 22 mio evrov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kriminalisti Policijske uprave Celje so na Specializirano državno tožilstvo RS vložili kazensko ovadbo zoper pet oseb. Kazniva dejanja se nanašajo na sume nepravilnosti pri poslovanju takratnih odgovornih oseb finančne družbe iz Ljubljane glede financiranja nepremičnine iz območja Trzina.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, kriminalisti sumijo, da so tri odgovorne osebe s pomočjo še dveh osumljenih oseb v letu 2007 ekonomsko neupravičeno odobrile financiranje nakupa nepremičnine in pri tem prezrle interese finančne družbe. Družbam, s katerimi so bili povezani, so na ta način posredno ali neposredno pridobili 2,4 milijona evrov premoženjske koristi.

Služili tudi z izgradnjo trgovskega centra na Ptuju

Policisti sumijo, da so v istem časovnem obdobju osumljenci na enak ali podoben način pridobili še štiri ilijone evrov sredstev s spornim financiranjem izgradnje trgovskega centra na območju Ptuja. Kot so še sporočili s PU Celje, so kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja podali preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada.

Sredstva so nakazovali v tujino

Osumljeni so pridobljena sredstva – po podatkih policije gre za 6,4 milijona evrov – uporabili pri gospodarski dejavnosti. Sredstva so uporabljali tako, da so kupovali poslovne deleže posameznih gospodarskih družb, nakupovali vrednostne papirje, investirali sredstva v nepremičnine, sredstva nakazovali na različne račune različnih gospodarskih družb po Evropi (v Liechtensteinu, Luksemburgu, Švici, Avstriji in Hrvaški) ter z različnimi poslovnimi in finančnimi manipulacijami prikrili ali poskušali prikriti izvor denarja. Pri tem so, poleg prikrivanja izvora sredstev, ustvarili skupno premoženjsko korist, ocenjeno na približno 22 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:37 8. Januar 2013.

    V tem primeru bi lahko tudi povedali za koga gre. Gre za celotno bivšo upravo Hypo banke, ki je naredila …

  • 14:32 7. Januar 2013.

    Priimek se jim zagotovo začne ja J.

  • 12:31 7. Januar 2013.

    In kdo so ti pošteni SLO podjetniki. Mogoče je kateri iz javne uprave???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.