Okrnjene pravice publike RTV

Foto: Žurnal24 Miša Molk (Foto: Žurnal24)
Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Miša Molk meni, da ni prav, da je publika RTV Slovenija zaradi stavke deležna okrnjenega programa, medtem ko bo znesek na položnici enak.
Oglej si celoten članek

Ljudje se že pritožujejo varuhinji gledalčevih in poslušalčevih pravic Miši Molk zaradi okrnjenega programa RTV Slovenija. Ker gre za javni zavod, katerega zaposleni so se pridružili stavki javnega sektorja, določene teme v informativnih oddajah izpustijo, gre pa predvsem za politično dogajanje.

Čeprav Molkova pravi, da po eni strani razume stavkajoče, pa osebno meni, da ni prav, da so prikrajšani gledalci in poslušalci. "Gre za polovičarsko stavko," pravi, saj po eni strani oddaje so, po drugi pa so okrnjene.

In ravno to, da oddaje so na programu, je glavni argument RTV Slovenija, zakaj ne bodo za čas stavke znižali RTV-naročnine. Pojasnjujejo: "Zaradi stavke na RTV Slovenija naši radijski in televizijski programi ter spletne objave niso okrnjeni, z izjemo notranjepolitičnih vsebin, ki jih nadomeščajo oddaje in komentarji s področja delovanja javnega sektorja." Številke na položnici zato raje ne spreminjajte samovoljno, saj boste morali znesek v celoti poravnati, pa še zamudne obresti vas bodo doletele.

Kot nam je še povedala Molkova, je že opozorila, da takšen način, kot so ga ubrali na RTV, ni pravi. "Kaj pa če začnejo stavkati naši bralci ni poslušalci? Potem gredo lahko naši novinarji domov," pravi Molkova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.