Oktobra 15 tisoč novih študentov

Foto: Žurnal24 Največ dijakov se je ponovno vpisalo na ljubljansko univerzo. (Foto: Dejan Mijov
Na visokošolske zavode je bilo sprejetih 69 odstotkov prijavljenih dijakov. Skoraj pet tisoč razpisanih mest je ostalo praznih.
Oglej si celoten članek

 

Vse informacije o vpisu lahko dobite na tej povezavi.

V prvem roku se je na 26.682 razpisanih mest na visokošolskih zavodih prijavilo 21.885 dijakov, od katerih je bilo izbranih 69 odstotkov oziroma 15.157, so sporočili z ministrstva za visoko šolstvo. Vpis bo potekal od danes do 18. avgusta.

Ponovno se je največ dijakov, 14.364, prijavilo na ljubljansko univerzo, s 7.598 vpisi sledi mariborska univerza, na primorsko univerzo se jih je vpisalo 2.485, na novogoriško pa 250. Preostanek se jih je vpisal na samostojne visokošolske zavode.

Tistim, ki jim vpis v prvem roku ni uspel, še vedno na voljo ostane drugi in tretji vpisni rok, ki bosta potekala od 20. do 28. avgusta oziroma od 1. do 5. oktobra. Rok za oddajo prošnje na mesto v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2010/11 pa je 10. avgust, študente opozarjajo na ministrstvu.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.