Oktobra do idej za prvo džamijo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Džamija. Koliko bo stala, bo znano po koncu arhitekturnega natečaja. Začetek del v načrtu drugo leto.
Oglej si celoten članek

Temeljni kamen za džamijo bodo položili prihodnje leto, je prepričan ljubljanski župan Zoran Janković. Na začetek del konec prihodnjega ali na začetku leta 2013 upa tudi mufti Nedžad Grabus, ki pravi, da je Islamska skupnost (IS) v Sloveniji že vzpostavila stike z možnimi donatorji sredstev za gradnjo. “Imamo veliko obljub, a še nič konkretnega,” je dodal.

Predsednik je podžupan

Idejne projektne rešitve za islamski versko-kulturni center bo IS zbirala do 3. oktobra. Za prve tri nagrade in odkupe bodo namenili 61 tisoč evrov, natečajne elaborate pa bo ocenila devetčlanska komisija, ki ji predseduje ljubljanski podžupan Janez Koželj.

O stroških gradnje džamije v IS pred zaključkom arhitekturnega natečaja ne želijo govoriti. Pri financiranju bi jim lahko pomagala tudi država, saj za to ni ovir v pravnih predpisih, meni njihov pravni zastopnik Miro Senica. Pomoč so jim po njegovih besedah pred časom že obljubili, a je zaradi finančne krize pri obljubi 
tudi ostalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.