Oktobra dražje cigarete

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
S prvim oktobrom se bodo zaradi višjih trošarin za cigarete slednje podražile za deset centov.
Oglej si celoten članek

Trošarina se bo povečala v skladu z uredbo o določitvi zneska specifične in stopnje proporcionalne trošarine z najmanj 80 evrov na tisoč kosov cigaret na najmanj 83 evrov za tisoč kosov cigaret, kar pomeni 3,8-odstotno povečanje.

Maloprodajna cena znamk Boss in West se bo tako s prvim oktobrom povišala za 0,10 evra na zavojček, to je s sedanjih 2,70 na 2,80 evra, so sporočili iz Tobačne Ljubljana. Delež davščin v maloprodajni ceni Boss in West bo s prihodnjim mesecem znašala več kot tri četrtine ali 77,1 odstotka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:01 20. September 2011.

    Zakaj neki jih pa še delajo , če na njih piše da zmanšajo pretok krvi in povzročajo celo impotentnost; pa …

  • 19:22 20. September 2011.

    Še vedno so cigarete prepoceni.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.