Okužbe po krajih: Stanje se je v Ljubljani najbolj poslabšalo

Foto: Profimedia Covid-19, testiranje PCR
Foto: Profimedia Covid-19, testiranje PCR
Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v državi 14.104 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. Kot razkriva sledilnik covid-19 se je stanje poslabšalo v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Kljub manjšemu številu okužb v zadnjih 24 urah pri sledilniku covid-19 opozarjajo, da naj nas številke ne zavedejo, saj je bilo opravljenih zelo malo testov. Objavili so tudi podatke po občinah, ki kažejo, da se je število okužb najbolj povečalo v Ljubljani, sledijo Duplek, Kočevje in Kranj, največji upad pa beležijo v Mariboru in Domžalah.

Slovenija Smo le zaradi tega za 11 dni zaprli državo?

Pri tem je treba opozoriti, da je vzorec, ki se nanaša na okužbe in testiranja v soboto zelo majhen, zato bomo primerljivejše rezultate dobili šele sredi tedna. 

vladni semafor V ponedeljek več znanega glede odpiranja šol?

V primerjavi s soboto je bilo v nedeljo opravljenih 1261 manj PCR testov, število potrjenih okužb je bilo nižje za 437. Upadel je tudi delež pozitivnih na PCR testih, in sicer s sobotnih 25,7 odstotka na 18,4 odstotka.
V nedeljo je bilo na intenzivni negi 126 covidnih bolnikov (dan prej 124), iz bolnišnice pa so odpustili 23 bolnikov (v soboto 25).
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 19:59 5. April 2021.

    Kako to razumeti, kot praznični fake news. Lahko bi prenehali s takimi informacijami, je kontraproduktivno in zgolj hrana za medije, …

  • 19:17 5. April 2021.

    Kako naj verjamem, da je virus sedaj pogruntal, da so v DSO vsi cepljeni in se je spravil na starostno …

  • 18:04 5. April 2021.

    najbrž bomo spet mi na obali krivi za to hehe :-))

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.