Okužena uslužbenka v Zdravstvenem domu Ljubljana

Foto: Epa Covid-19
Z novim koronavirusom okužena fizioterapevtka iz šentviške enote Zdravstvenega doma Ljubljana.
Oglej si celoten članek

V nedeljo so potrdili okužbo z novim koronavirusom tudi pri zaposleni v fizioterapiji v šentviški enoti Zdravstvenega doma Ljubljana. Zaposlene, s katerimi je bila okužena v stiku, so poslali v karanteno, kontaktirali so tudi bolnike, ki so bili v stiku s fizioterapevtko, ki je pri delu nosila zaščitno opremo, so pojasnili v zdravstvenem domu.

Kot s navedli v Zdravstvenem domu Ljubljana, se je fizioterapevtka iz enote Šentvid, o kateri je prva poročala Televizija Slovenija, okužila v domačem okolju. Ob potrditvi okužbe ni imela nikakršnih bolezenskih znakov covida-19.

V zdravstvenem domu so, kot so zatrdili, nemudoma ukrepali, vse druge zaposlene v fizioterapiji in laboratorijska delavca, s katerimi je bila okužena v stiku, so poslali v karanteno. Bolnike, ki so bili z njo v zaščitenem stiku, pa so v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) obvestili o nadaljnjih postopkih glede spremljanja njihovega zdravstvenega stanja.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • jgm
    15:02 29. Julij 2020.

    Kako ni imela nobenih znakov? Gotovo jih je imela, sicer je ne bi poslali na testiranje.

  • 14:54 29. Julij 2020.

    Še en dokaz da je ta virus blamaža in manj nevaren kot prehlad.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.