Olje in meso nista bioodpadek

Foto: Žurnal24 biodpadek, nož, zelenjava, rezanje, kuhinja
Reciklaža. Največja težava so posode z bioodpadki, v katerih se pogosto znajde kaj, kar vanje ne spada.
Oglej si celoten članek

“Predvsem v blokovskih naseljih se dogaja, da občani mešane odpadke odlagajo v posodo, namenjeno biofrakciji,” nas je opozoril Valter Nemec iz ljubljanskega komunalnega podjetja Snaga. To otežuje recikliranje, zato bodite pozorni.

V zabojnik za biološke odpadke spadajo samo kuhinjski in vrtni odpadki. “Organske kuhinjske odpadke zbiramo v papirnih ali biorazgradljivih polietilenskih vrečkah in jih odlagamo v posodo. Odpadke z vrtov in iz parkov narežemo na majhne koščke in jih lahko odlagamo neposredno v posodo,” svetuje Nemec.

Med biološke odpadke nikoli ne mečite odpadnega olja, cigaretnih ogorkov, tekočih ostankov hrane, ostankov mesa in kosti, iztrebkov domačih živali, pepela, plenic in higienskih odpadkov ter plevela, ki semeni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.