Omerzel nad upravo Darsa

Foto: mediaspeed Slovenija 19.09.13, Matjaz Knez, predsednik uprave Dars, foto: Mediaspeed
Upravi morda grozi zamenjava.
Oglej si celoten članek

Lani je Dars izvedel le 32 odstotkov vseh načrtovanih investicij. Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel je v intervjuju za Žurnal vlado že pozval, naj se vpraša, ali državna Slovenska odškodninska družba (Sod) dobro upravlja svojo naložbo v Darsu. Neuradno pa naj bi bila v ozadju menjava nadzornega sveta, nato pa še menjava uprave Darsa.

Krivijo stečaje

Na Darsu slabo izvedbo opravičujejo s številnimi stečaji podjetij, s katerimi sodelujejo. Tako je na primer zastala gradnja predora Markovec, saj sta šla v stečaj Cestno podjetje Maribor in avstrijski Alpine Bau. Slabo realizacijo načrtovanih investicij na Darsu povezujejo tudi z zapleti pri pridobivanju prostorskih načrtov, zatika se pri vrednosti investicij in reprogramu Darsovih posojil.

Nadzorni svet je o zamudah že razpravljal na svoji zadnji seji. Kot nam je povedal njegov predsednik Dušan Hočevar, so upravi naročili, naj pripravi ukrepe za hitrejšo realizacijo del. O kakšnih menjavah v upravi pa naj ne bi razmišljali. V Sodu, ki je odgovoren za naložbo v Dars, jim prejšnji teden ni uspelo pripraviti odgovora na vprašanje, kako bodo zaradi slabe realizacije ukrepali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.