Omerzel z zelo šibko podporo

Foto: Saša Despot Slovenija 30.10.2013 Samo Omerzel minister za infrastrukturo in prostor, prihod
Koalicijsko preštevanje
Oglej si celoten članek

Po naših neuradnih informacijah na glasovanju o interpelaciji ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela ne bo podprl niti del največje koalicijske stranke Pozitivna Slovenija (PS). Podporo naj bi mu že vnaprej odrekel del poslancev PS, zbranih okoli nekdanjega gospodarskega ministra Stanka Stepišnika, ki je moral oditi z ministrskega mesta, ker je podjetje, kjer je solastnik, dobilo državno subvencijo.

Interpelacijo sta včeraj vložili opozicijski SDS in NSi. Andrej Vizjak (SDS) je ob tem ministru očital, da se je odločil, da bo tako podjetnik kot minister in da bo izkoristil svojo funkcijo v dobrobit svojega podjetja. Ljudmila Novak (NSi) pa je dodala, da so pričakovali, da se bo minister umaknil sam: "Mislili smo, da bo spoznal, da ne more biti minister, če sodeluje z državnimi podjetji, za katere je soodgovoren." Interpelacijo bodo podprli tudi v SLS, čeprav jih pobudniki niso povabili, da bi jo vložili skupaj z njimi.

Skromna podpora koalicije

"Stvar je precej jasna – težko bo prepričal, da je z zadevo vse v redu," pa je o očitkih ministru za STA dejal Karl Erjavec iz koalicijske stranke Desus in dodal, da bi njegov samostojen odhod razbremenil vlado. O podpori se bodo še odločali tudi v SD, brezpogojno pa ga podpirajo le v njegovi Državljanski listi (DL). Katarina Hočevar (DL) je dejala, da jim je Omerzel pojasnil vse dileme, v ozadju pozivov k odstopu in interpelacije pa je, kot pravi Hočevarjeva, da je želel racionalizirati poslovanje energetskih podjetij in gradnjo drugega tira, s čimer je "stopil na žulj lobijem". Po mnenju DL sicer koalicija zato ni ogrožena, Omerzel pa je prepričan, da gre za dobro premišljen politični manever opozicije za slabitev trdnosti koalicije.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:02 12. December 2013.

    KOALICIJA DELUJE PO SISTEMU - TI - MENI - JAZ - TEBI

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.