Onkološki inštitut bo tožil ZZZS

Foto: Žurnal24 04102007_zurnal24_onkoloski_institut_bostjan_tacol
Ministrstvo: “ZZZS ni upošteval aneksa, ki zavodom omogoča avtonomno razpolaganje s presežki.”
Oglej si celoten članek

Onkološki inštitut (OI) bo zaradi odvzema sredstev za zdravila tožil Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). ZZZS bo od načrtovanega 28,9 milijona izplačal le realizirano vrednost dragih zdravil – 21,2 milijona evrov.

7,6 milijona evrov je ZZZS odvzel OI, ki je 3,8 milijona evrov v minusu.

Nižje cene zdravil je OI izpogajal sam. Na sestanku pri ministru za zdravje je predstavil pravno mnenje Mira Cerarja, ki zatrjuje, da so bila sredstva odvzeta nezakonito, vendar dogovora z ZZZS niso dosegli.

Presenetljive razlike
Na ZZZS poudarjajo, da so dolžni delovati zakonito in gospodarno, ter opozarjajo na velike razlike med planiranimi in porabljenimi zdravili:

“Tako lani porabe petih zdravil sploh ni bilo, v načrtu pa je OI zanje planiral sredstva v višini osem tisoč evrov, za katera zdaj pričakuje, da mu jih bo ZZZS tudi plačal!”

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.