Opeharili so jih za 600 tisoč evrov

Mislili so, da investirajo, a so ostali brez denarja.
Oglej si celoten članek

Novomeški policisti so podali kazensko ovadbo zoper državljana Hrvaške in štiri državljane Slovenije ter eno pravno osebo iz Hrvaške zaradi suma poslovne goljufije. S kaznivimi dejanji so 41 oškodovancem povzročili premoženjsko škodo v višini 598.755 evrov. 
Osumljeni so preko osumljene družbe s sedežem na Hrvaškem v letih 2009 in 2010 z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin in dejstev spravil v zmoto.

Oškodovance so preslepili, da so ti vložili oziroma zaupali v upravljanje svoja denarna sredstva investicijski hiši, ki naj bi sredstva vložila v uradne mednarodne trge, a do tega ni bilo storjeno. Da bi povečali zaupanje v izpeljano naložbo, so osumljeni oškodovancem plačevali določeni znesek (domnevne navidezne "obresti"). Oškodovanci ostalih vloženih sredstev, z izjemo domnevnih obresti, niso več prejeli.  

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.