Opoldne gredo podpisi v DZ

Foto: Žurnal24 Člani volilnih odborov bodo v nedeljo prejeli 45 evrov, predsedniki in namestnik
Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) bo v državni zbor vložila podpise za razpis referenduma o pokojninski reformi.
Oglej si celoten članek

ZSSS bo v državni zbor vložila več kot 40 tisoč podpisov volivcev. Referendum mora biti nato razpisan v sedmih dneh, predsednik ZSSS Dušan Semolič pa nima nič proti, da bi se ta referendum izvedel skupaj z referendumom o zakonu o delu na črno.

Zapleti
ZSSS je podpise pod zahtevo za razpis referenduma o pokojninski reformi začel zbirati v začetku januarja. Ker so poslanci koalicije njihovo referendumsko pobudo poslali na ustavno sodišče, je moral z zbiranjem podpisov za nekaj časa prekiniti, znova pa je z njim nadaljeval sredi marca, ko so ustavni sodniki odločili, da je reforma lahko predmet referenduma.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.