Opozicija ovadena

Foto: Žurnal24 Z leve: predstavnik stranke NSi Lado Eržen in opozicijski svetniki v radovljiške
Radovljiški opozicijski svetniki očitajo županu Janku S. Stušku samovoljo in politizacijo občinske uprave. Ovadena sta tako dva svetnika.
Oglej si celoten članek
"Občina je nora hiša, župan zaposluje ljudi, ki mu ustrezajo," je na novinarski konferenci dejal Janez Urbanc iz e-Kolesa, Liste modrega sožitja, in radovljiški občinski svetnik.

Odrinjeni od odločanja

Predstavniki svetniških skupin SDS, NSi, Glas mladih Radovljice in e-Kolo, Lista modrega sožitja, so opozorili na po njihovem mnenju nemogoč položaj opozicijskih svetnikov v radovljiškem občinskem svetu, ki naj bi bili odrinjeni od odločanja.  Urbanc je izpostavil problem gradnje igralnice v Dvorski vasi, čemur, kot je dejal, opozicijski svetniki še vedno odločno nasprotujejo. Vztrajajo, da o igralnici vnovič razpravljajo na občinskem svetu, občinski svetnik Marjan Vidic (SDS) pa je ob tem dodal, da bodo opozicijski svetniki, če župan Janko S. Stušek točke ne bo uvrstil na redno sejo, zahtevali sklic izredne seje in da premišljujejo celo o kazenski ovadbi zoper župana.

Ovadba zaradi žalitev
"Župan me je ovadil zaradi žaljive obdolžitve v škodo občinskega sveta. Želel sem samo zapisnik inšpekcije (zapisnik o pregledu inšpektorice za sistem javnih uslužbencev, op. p.)," je pojasnil Urbanc. Vidica pa je doletela tožba Plavalnega kluba Radovljica, njegov predsednik je Jože Rebec, ki je tudi radovljiški podžupan. "Tožijo me, ker sem javno vprašal, kam gre proračunski denar in kam je šel v primeru vgradnje toplotne črpalke ob gradnji športnega parka," je poudaril Vidic.

In kako ovadbo zoper Urbanca pojasnjuje župan Stušek? Dejal je, da je bila s strani občine podana prijava suma kaznivega dejanja zoper predsednika e-Kolesa, Liste modrega sožitja, zaradi žalitve, podtikanja in obrekovanja njega (župana, op. p.), predstavnice za stike z javnostmi Mance Šetina Miklič in statutarnopravne komisije. "Zadevo zdaj rešujeta tožilstvo in sodišče, glede pripomb opozicije pa lahko rečem, da takih pritiskov do zdaj še nisem imel, njihov namen pa je le diskreditacija mene kot župana." O očitku opozicije, da na dnevni red ne želi uvrstiti igralnice v Dvorski vasi, pa Stušek pravi, da za to ni nikakršne ovire, potrebno pa bo že zaradi spremembe prostorskih načrtov. "Če bo podana zahteva za sklic izredne seje, bom sklical tudi to," je dodal.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.