Opozorili bodo na razmere

Foto: Žurnal24 Ob svetovnem dnevu Romov bo obiskovalce prireditve v Novem mestu nagovorila tudi
Svetovni dan Romov. Dolenjski Romi ga bodo praznovali jutri v Novem mestu.
Oglej si celoten članek

Ob 40. obletnici prvega svetovnega kongresa Romov, ki je potekal 8. aprila 1971 v Londonu, bosta Romsko društvo Romano veseli iz Novega mesta in Zveza Romov Slovenije jutri ob 17. uri v Kulturnem centru Janeza Trdine pripravila osrednjo prireditev. Obiskovalce bodo nagovorili novomeška romska svetnica Dušica Balažek, župan Alojzij Muhič in direktor Urada Vlade RS za narodnosti Stane Baluh.

Romi ob teh priložnostih opozorijo na težave, ki jih pestijo. Največkrat so to slabe življenjske razmere, nizka stopnja izobrazbe in brezposelnost. Širši javnosti pa predstavijo tudi svojo kulturo. Tokrat bodo za program poskrbeli malčki iz enote Pikapolonica pri vrtcu Pedenjped, Osnovna šola Bršljin, Shanin Balažek, DRPD Novo mesto, Oto Pestner, plesna skupina Romani Vođi in glasbena skupina Terne Roma z RIC Novo mesto ter Elko in Katja. Vstopnine ni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.