Opozorilna stavka vse bližje

Foto: Žurnal24 DuÅ¡an Semolič
V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) se pospešeno pripravljajo na splošno opozorilno stavko 12. marca. Danes so spregovorili o svojih zahtevah.
Oglej si celoten članek

Vodstvo ZSSS na čelu s predsednikom Dušanom Semoličem je danes v Novi Gorici obiskalo severnoprimorsko podružnico in jo informiralo o načrtovani stavki.

Sindikalne zahteve
"Naš cilj ni stavka, a smo v to prisiljeni, ker se za pogajalsko mizo nismo uspeli dogovoriti, kako zaščititi delavske plače zaradi nesrečne inflacije," je danes dejal Semolič. Omenil je tudi, da mora v času visoke gospodarske rasti, visokih dobičkov slovenskih podjetij in visoke inflacije okoli 20.000 delavcev shajati z minimalno plačo. Zato sindikalisti zahtevajo dvig minimalne plače in še posebej rast vseh plač glede na rast produktivnosti in raven inflacije. Prihodnji teden se bodo sindikati o svojih zahtevah še enkrat pogovarjali z delodajalci, vendar Semolič dvomi v uspeh.

Tako bo 12. marca potekala opozorilna stavka, ki bo predvidoma zajela podjetja in ustanove z do 250.000 zaposlenimi. Semolič je še spomnil, da se bodo 12. aprila v Ljubljani odvijale vseevropske delavske demonstracije, ki bodo opozorile na čedalje očitnejšo socialno neenakost. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.