Opravičilo 'Janševemu' policistu

Foto: Žurnal24 Sodišče na Ptuju je ugotovilo, da ni bilo znakov kaznivega dejanja.
Policijski sindikat zahteva, naj se odgovorni opravičijo policistu, ki naj bi pred leti grozil Janezu Janši. Sodišče je namreč ugotovilo, da ni bilo znakov kaznivega dejanja.
Oglej si celoten članek
"Zahtevamo odgovornost ljudi, ki so sodelovali pri takšnem scenariju," so odločni v policijskem sindikatu. Od vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije Janka Gorška pa zahtevajo, da "sproži ustrezne postopke zoper odgovorne in s tem pokaže, da smo pred zakoni in pri spoštovanju pravnega reda vsi enaki".

Ostal brez službe
Policist, ki je bil obtožen, da je na forumu grozil takratnemu predsedniku vlade Janezu Janši, je bil odpuščen. Mariborska policijska uprava pa je zdaj, ko je sodišče odločilo, da ni bilo znamenj kaznivega dejanja, izpeljala postopek reintegracije policista in ga povabila nazaj v svoje vrste.

Anonimna grožnja

Zgodba se je začela junija 2006, ko je bil na spletni strani enega izmed dnevnih časopisov objavljen komentar anonimnega uporabnika, ki naj bi predstavljal grožnjo takratnemu predsedniku vlade. Z navedeno vsebino komentarja je bil takrat seznanjen predsednik vlade kot oškodovanec, ki je nato podal predlog oziroma soglasje za kazenski pregon.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.