Oropal lekarno, gostilno in pekarno

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na svojih pohodih je uporabljal pištolo, injekcijo in sekiro.
Oglej si celoten članek

Radovljiški kriminalisti so odkrili moškega, ki je v minulih dveh mesecih v Lescah oropal lekarno, gostinski lokal in pekarno. Od zaposlenih je zahteval denar in svojo zahtevo prvič podkrepil s pištolo, drugič z injekcijo, v kateri naj bi bila kislina, tretjič pa s sekiro. Osumljenec je 32-letni moški iz Lesc, ki je od torka v priporu.

Naropal vsega skupaj za 2.300 evrov

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so radovljiški kriminalisti preiskali tri rope, ki so se zgodili v Lescah med 1. februarjem in 10. marcem. Po njihovih ugotovitvah je 32-letnik 1. februarja okrog poldneva oropal lekarno, in sicer je prekrit z rdečo ruto in s pištolo v roki pristopil k prodajalki, ki mu je izročila zahtevani denar in farmacevtske izdelke v skupni vrednosti okoli 580 evrov.

Po ropu lekarne je moški pobegnil in svoj roparski pohod nadaljeval 25. februarja opoldne, ko je prekrit s šalom vstopil v pekarno in od prodajalke z grožnjo, da ima injekcijo s kislino, zahteval denar. Prodajalka je stekla iz pekarne, storilec pa si je prilastil prenosno blagajno, s čimer je podjetje oškodoval za okrog 1.100 evrov.

Naslednja tarča roparja je bil gostinski lokal, kjer je 10. marca prav tako okoli poldneva z manjšo sekiro zagrozil uslužbenki in iz blagajne odnesel dnevni izkupiček okrog 500 evrov. Tudi tokrat zamaskiran osumljenec ni nikogar poškodoval in je po ropu zbežal.

Grozi mu zapor

Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da je bil ropar 32-letni Leščan. V ponedeljek so ga pridržali, ga zaslišali in na njegovem domu izvedli hišno preiskavo. V torek so ga s kazensko ovadbo privedli k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor. Za kaznivo dejanje ropa mu grozi kazen od enega do desetih let zapora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.