Orožje je že na vladi

Foto: Žurnal24 Za zračno puško s hitrostjo izstrelka na ustju cevi 200 m/s bo po novem potreben
Zakon o orožju predvideva trimesečno amnestijo.
Oglej si celoten članek

Po sprejetju novele zakona o orožju bo za zračno orožje, pri katerem je kinetična energija na ustju cevi več kot 20 džulov oziroma hitrost izstrelka na ustju cevi 200 metrov na sekundo, potrebna priglasitev. Zračne puške so bile doslej dostopne vsem nad 18 let. Predvidena kazen, če lastniki pušk ne priglasijo, je od tri tisoč do 15 tisoč evrov.

Zakon o orožju bo v državnem zboru obravnavan po hitrem postopku, po njegovi uveljavitvi pa bo tri mesece mogoče legalizirati vso orožje, ki ga posamezniki posedujejo brez ustreznih listin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.