Ose pokopale javor

Foto: Žurnal24 Najemnik restavracije Vila Ajda (na fotografiji) je samovoljno, brez dovoljenj i
Brez dovoljenja. Najemnik restavracije požagal javor v območju zelenega pasu.
Oglej si celoten članek

“To je vandalizem! Početje, nevredno človeka, ki mu lepote Bleda dajejo kruh. To je nedopustno in kaznivo,” je včeraj osupel in ogorčen dejal Janez Petkoš, predsednik komisije za izvajanje odloka o javnih zelenih površinah na Bledu.

Vlado Dakskobler, najemnik blejske restavracije in apartmajev Vila Ajda, je namreč samovoljno, brez dovoljenj in soglasij dal v torek pozno zvečer v obalnem pasu in zelenem pasu Bleda požagati javor, enega pa zelo obrezati. “Za to sem se odločil, ker so bile na drevesih ose, ki so motile goste na terasi. V tem ne vidim nobenega zločina,” je pojasnil Dakskobler.

Dovoljeno le s komisijo
Da ne gre za nedolžno dejanje, pač pa za nedopustno, meni blejski župan Janez Fajfar, ki je bil zgrožen nad početjem. “Ne morem verjeti, da ljudje zaradi lepšega razgleda na Blejski grad žagajo drevesa, ki niso njihova last. Dovoljenje za to ni bilo izdano, prav tako tudi ni zaprosil za ogled, kajti obžagovanje drevja je na javnih zelenih površinah dovoljeno le strokovno usposobljenim izvajalcem ob navzočnosti občinske komisije,” je poudaril župan.

Samovoljno že drugič
Občina je podala prijavo policiji, Leon Keder, predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Kranj, pa je povedal, da so drevesa žagali štirje delavci podjetja iz okolice Ljubljane. “Policisti še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Z zbranimi obvestili bomo seznanili pristojno državno tožilstvo,” je dodal.

Petkoš pa je dejanje prijavil gozdarskemu inšpektorju. “To ni prvič. Najemnik restavracije je že lani brez dovoljenj okrog hiše posekal okoli deset dreves, več kot deset kubičnih metrov lesa, ki so bila prav tako v zelenem pasu in niso bila njegova last. Če bi bil najemnik že takrat kaznovan, morda javor ne bi padel,” je poudaril Petkoš.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.