Osemletnika petkrat zabodel v hrbet

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
23-letni Newyorčan Evan Sachs je bil spoznan za krivega poskusa umora druge stopnje, ker je oktobra lani v enem izmed igralnih salonov na Long Islandu v hrbet z nožem petkrat zabodel takrat 8-letnega dečka. Slednji je napad preživel.
Oglej si celoten članek

Napad se je zgodil v delu restavracije Dave & Buster, kjer so nameščeni igralni avtomati. Osemletni deček je tam igral računalniško igrico, njegovi starši pa so bili od njega oddaljeni le nekaj metrov.

Sachs je izkoristil trenutek njihove nepazljivosti in z 10-centimetrskim nožem v hrbet petkrat zabodel dečka. Ta je napad preživel, a so mu zaradi vbodnih ran odpovedale ledvice.

Po napadu na otroka želel umreti

Triindvajsetletnik je sicer delal v gledališču in se je že od svojega četrtega leta starosti zdravil zaradi duševnih težav, je dejal njegov odvetnik Michael Soshnick. Dejal je tudi, da zdravniki še ne znajo določiti, ali je shizofrenik ali pa trpi zaradi bipolarne motnje. Njegova mati Randi je, kot poroča CBS, povedala, da je Evan upal, da ga bodo po napadu na otroka ustrelili.

"Moj sin je bil zelo nesrečen in je mislil, da je to edini način, da reši svoje težave," je dejala Randi. "Pričakoval je, da ga bodo ustrelili. Ni se upiral aretaciji, zase mu je bilo popolnoma vseeno."

"Zelo mi je žal"

Kot piše v policijskem poročilu, je Evan pred napadom na osemletnika po trgovskih centrih na Lond Islandu več dni opazoval svoje potencialne žrtve.

"Zelo mi je žal. Vse bi naredil, da bi lahko čas zavrtel nazaj," je dejal Sachs na sodišču, ki ga je obsodilo na 14 let zaporne kazni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.