Osnutek naj bi romal k strankam

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Najverjetnejši novi mandatar Miro Cerar naj bi še danes posredoval strankam osnutek koalicijske pogodbe.
Oglej si celoten članek

Osnutek bo osnova za jutrišnje nadaljevanje koalicijskih usklajevanj. Prvi informativni sestanki s strankami so potekali konec prejšnjega tedna, do petka pa naj bi bili znani vsaj obrisi nove vladne koalicije.

Sodeč po nekaterih neuradnih informacijah naj bi prihodnja pogajanja tekla bolj po področjih. Stranke, ki bi vstopile v koalicijo, pa naj bi skušale doreči nekaj ključnih projektov in se izogniti temam, ki bi jih razdvajale. 

Bili naj bi v dilemi

Dejan Židan je dejal, da je stranka SD Miru Cerarju že posredovala svoje gradivo in da pričakujejo njegovega. Po njegovih besedah se bo iz tega videlo, v katero smer se SMC nagiba, kar bo predstavljalo tudi osnovo za nadaljevanje koalicijskih pogajanj. 

Židan je danes ponovil, da bodo v stranki konstruktivni, ne glede na to, ali bodo v koaliciji ali v opoziciji. Po nekaterih informacijah pa naj bi bili v stranki v dilemi. Iz izjav članov je bilo zaznati, da so pripravljeni na kompromise, da pa ne želijo razočarati svojih volivcev. Vodstvo stranke naj bi o tem razpravljalo že danes, po tem, ko bodo dobili gradivo SMC.

Še vedno ni jasno, kako se bodo odločili v NSi, medtem ko DeSUS skoraj gotovo vstopa v novo koalicijo. V njej pa zagotovo ne bo Združene levice. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.