Ošpice k nam prišle iz tujine

Foto: EPA
Foto: EPA
Novi primeri okužbe z ošpicami, vendar do zdaj nihče ni potreboval zdravniške oskrbe.
Oglej si celoten članek

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je bil do zdaj obveščen o 19 bolnikih z ošpicami.
17 bolnikom je skupno, da so obiskali mednarodno razstavo psov v  v Šempetru 8. in 9. novembra, na kateri so sodelovali lastniki psov iz 27 držav.

Zboleli tudi po dveh odmerkih cepiva

"V okviru epidemiološke raziskave so oboleli poročali o svojem morebitnem cepljenju proti ošpicam: šest jih je poročalo o cepljenju z dvema odmerkoma cepiva, dva sta poročala o cepljenju z enim odmerkom cepiva, devet pa jih ni poročalo o cepljenju proti ošpicam," so sporočili z NIJZ. Še vedno poteka iskanje in zaščita kontaktov, torej oseb, ki so bile v tesnem stiku z obolelimi.

Predvidevajo, da je bila okužba vnesena iz tujine.

Dva primera iz BiH

Poleg teh primerov so bili na NIJZ obveščeni še o dveh dodatnih primerih, enem iz mariborske regije in enem iz novomeške regije. "Gre za vnos bolezni iz Bosne in Hercegovine, pri obeh bolnikih so ošpice laboratorijsko potrdili, vendar nista povezana z dogodkom iz Šempetra," so sporočili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.