Ostali brez ministra, ker je na Kosovu

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Kdo je minister. Žbogar odhaja na Kosovo, na MZZ pravijo, da ga nadomešča sekretarka, na vladi, da ne.
Oglej si celoten članek

Danes minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar nastopi mandat posebnega predstavnika Evropske unije (EU) na Kosovu, kjer bo hkrati vodil tudi pisarno EU. Na ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ) je nastala zadrega, kdo bo do imenovanja nove vlade opravljal dolžnosti ministra.

Žbogar ne more kar iti

Na MZZ pravijo, da Žbogarja nadomešča državna sekretarka Dragoljuba Benčina, “ki ga sicer nadomešča med odsotnostjo”.

Pravnik Rajko Pirnat pravi, da lahko za kratek čas njegov odhod res “obravnavamo kot odsotnost, a bi moral formalno predsednik vlade posle poveriti nekomu drugemu”. Na uradu vlade za komuniciranje pa menijo, da “mora minister svoje delo opravljati do izteka mandata oziroma do predaje poslov novemu ministru, ko bo izvoljen”.

Dodajajo, da svoje funkcije ne more “nikomur predati, hkrati pa v vladi, ki opravlja zgolj tekoče posle, tudi premier ne more nikogar pooblastiti, da opravlja njegove dolžnosti”. Pravijo, da se Žbogarju res začenja mandat na Kosovu, “ne pa tudi služba, saj bo tja lahko odšel šele, ko bo predal posle v Sloveniji”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.