Ostali brez širokopasovnega omrežja

Foto: Žurnal24 Iranci ne bi več mogli dostopati do svetovnega spleta. Imeli bodo namreč svojega
Zaprli razpis. Ministrstvo denar razdelilo že na prvem razpisu. Goričanske občine so se obrisale pod nosom.
Oglej si celoten članek

"Razpis smo zaprli, ker smo skoraj ves denar razdelili že na prvem odpiranju. Žal sredstev ni več," je pojasnil József Györkös, državni sekretar na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo (MVZT).

Prikrajšanih 4.000 občanov
Na Goričkem so namreč razočarani in jezni, ker je padla v vodo prijava konzorcija desetih občin za sofinanciranje pri izgradnji širokopasovnega omrežja elektronskih komunikacij. Projekt je ocenjen na 20 milijonov evrov.

Alojz Glavač
, župan Moravskih Toplic – te so bile namreč nosilka prijave –, je pojasnil, da bo tako prikrajšanih štiri tisoč prebivalcev. "Menimo, da je bila odločitev ministrstva nerazumna. Goričko, ki spada med gospodarsko in informacijsko najslabše razvita območja Slovenije, ne bo zmoglo zmanjšati razvojnega razkoraka s preostalim delom Slovenije," je povedal župan. Ministrstvo je namreč tik po tem, ko je svojo prijavo oddal omenjeni konzorcij, sporočilo, da so vsa sredstva že porabljena in da razpis zapirajo. Naj spomnimo, da to ni bil prvi razpis MVZT za omenjeno omrežje, ampak drugi. Na prvem konzorcij goričanskih občin ni uspel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.