Ostanke strmoglavljenega letala odpeljali na ministrstvo za obrambo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ostanke strmoglavljenega letala so iz okolice Mengša odpeljali na ministrstvo za obrambo, kjer bodo opravili še podroben pregled.
Oglej si celoten članek

Po treh dneh so kriminalisti zaključili z ogledom kraja strmoglavljenega letala, ki je bilo iz Dunaja na poti v Ljubljano. Kot je pojasnila predstavnica ljubljanske policijske uprave Nataša Pučko, posebnih ugotovitev pri današnjem ogledu kriminalisti niso ugotovili. Že včeraj pa so potrdili, da niso odkrili elementov kaznivih dejanj.

Dele letala so zdaj po odredbi preiskovalca odpeljali v objekt ministrstva za obrambo, kjer se bo opravil podroben pregled.

Foto: Anže Petkovšek letalska nesreča Strmoglavilo naj bi že v fazi priprave na pristanek

Kot smo neuradno izvedeli že na dan nesreče, naj bi letalo, v katerem je bil le pilot, strmoglavilo že v fazi priprave na pristanek. V slovenski zračni prostor je vstopilo ob 18:29, po naših informacijah se je pilot takrat tudi javil kontrolorjem zračnega prometa.

Ob 18:50 naj bi letalo izginilo z radarjev, zadnjič so ga zaznali na višini okoli tisoč metrov. Pilot SOS signala ni oddal, smo pa neuradno izvedeli, da naj bi kontrolorjem sporočil zgolj: "Problem!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.