Ostro proti sovražnemu prevzemu Mercatorja

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Kot so sporočili s finančnega ministrstva, bodo nasprotovali sodelovanju Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD) pri morebitnem Agrokorjevem sovražnem prevzemu Mercatorja.
Oglej si celoten članek

"Mercator je mrežno podjetje, ki uspešno zagotavlja dostopnost izdelkov slovenskega kmetijstva in slovenske živilsko predelovalne dejavnosti široki množici potrošnikov. Morebitni sovražni prevzem bi imel velike negativne posledice na slovensko kmetijstvo, slovenski predelovalno industrijo, bančni trg, BDP, trg dela in javnofinančni primanjkljaj. Ministrstvo za finance zato skrbno spremlja in proučuje različne morebitne posledice uspešnega oziroma neuspešnega prevzema," so sporočili z ministrstva.


Pri Agrokorjevem nakupu 52,10-odstotnega deleža Mercatorja, ki ga prodajajo banke in Pivovarna Laško, naj bi poleg EBRD kot partnerja sodelovala še Mednarodna finančna korporacija (IFC) iz skupine Svetovne banke in sklad One Equity Partners v okviru ameriške banke JP Morgan Chase.
Uprava Mercatorja podporo postopku prodaje pogojuje z ustrezno zaščito interesov družbe, ki jo v dosedanjem postopku pogovorov med prodajalci in Agrokorjem ne prepozna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:36 7. Avgust 2014.

    Ha, ha, ha .... pisalo se je leto 2011 in v vladi je sedel Pahor. Danes je predsednik in samo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.