Osumljenca za družinski tragediji priprta

Foto: Fotosmedia
Foto: Fotosmedia
Oba osumljena za družinski tragediji, ki sta se v zadnjih dveh tednih zgodili na ptujsko-ormoškem območju in ju obravnavajo kriminalisti mariborske policijske uprave, sta ta trenutek v priporu.
Oglej si celoten članek

Policija je danes sicer predstavila še nekaj podrobnosti petkovega uboja v Trnovcih v Občini Sveti Tomaž, kjer je 32-letni moški zabodel 55-letnega tasta. Uboj se je zgodil v petek malo po 22. uri, ko je 32-letnik na dvorišču stanovanjske hiše v Trnovcih z nožem zabodel tasta, ta pa je na kraju dogodka zaradi povzročenih poškodb in izkrvavitve umrl še pred prihodom reševalcev.

Kot je danes povedal vodja mariborskih kriminalistov Robert Munda, so v dosedanji preiskavi ugotovili, da so bili v družini že v preteklosti spori, ob tem pa z veliko verjetnostjo domnevajo, da je pri dejanju šlo za precejšnjo zlorabo alkohola, ki je tudi botrovala dogodku.

Osumljenega so po dejanju prijeli v bližnjem lokalu in mu odvzeli prostost, preiskovalni sodnik pa je zoper njega odredil pripor. Ta se po informacijah policistov izvaja v zaporih in ne v kakšni od zdravstvenih ustanov, čeprav je bil osumljeni v preteklosti večkrat na zdravljenju zaradi duševnih težav in si je v preteklosti  že poskušal vzeti življenje.

"Policija je pri tej družini posredovala večkrat. Osumljeni je verjetno dokaj nezadovoljen s svojim življenjem, na kar kažejo tudi njegova pretekla dejanja. Njegova agresija do samega sebe in zloraba alkohola ob uporabi predpisanih zdravil sta po našem mnenju botrovala njegovemu ravnanju. Sicer pa smo pri prejšnjih posredovanjih zaradi kršitev javnega reda in miru obravnavali tudi pokojnega tasta," je dejal Munda.

Osumljenec je po dejanju s kraja uboja pobegnil, vendar so ga policisti nekaj po 23.30 izsledili in prijeli v gostinskem lokalu v Gomili pri Senčaku. Za kaznivo dejanje uboja mu grozi od pet do 15 let zapora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.